Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Izraeli rakott padlizsán
fitt , fűszernövény , húsmentes

Izraeli rakott padlizsán Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
245 kcal 9 g 14 g 31 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 800 gr sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 1 darab pritamin paprika
  • 100 gr parmezán sajt
  • 6 darab paradicsom
  • 600 gr padlizsán
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 10 darab bazsalikom levél

Elkészítés:

A padlizsánt, és a paradicsomokat megmossuk, vékonyra karikázzuk, a kaliforniai piros paprikát nagyobb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és egészen apróra vágjuk.
Kevés olajon a kétféle hagymát megpirítjuk, rátesszük a paprikát, és gyakori kevergetés mellett a paprika puhulásáig együtt pároljuk.
Ráöntjük a sűrített paradicsomot, ízesítjük a kakukkfűvel, a sóval, kevés fehér borssal, valamint az apróra vágott bazsalikom levelekkel.
Egy hőálló tálba rétegezzük a padlizsán szeleteket, a paradicsom karikákat, és ráöntjük a paradicsomos-zöldfűszeres öntetet.
A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 40 percre fóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük, majd fólia nélkül további 15-20 percig, a sajt pirulásáig készre sütjük.