Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kakukkfüves, vajban sült omlós lazac
fehérjeforrás , kakukkfű , lazac

Kakukkfüves, vajban sült omlós lazac Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
294 kcal 18 g 34 g 3 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 50 gr vaj
  • 4 kk só
  • 2 kk kakukkfű
  • 2 csipet fehér bors
  • 1 darab citrom
  • 600 gr bőrös lazacfilé

Elkészítés:

A lazac szeleteket megmossuk, a bőrös felüket beirdaljuk, és alaposan bedörzsöljük a sóval és a borssal mindkét oldalukat.
Egy serpenyőbe tesszük a vajat, rászórjuk a kakukkfüvet, és hagyjuk kicsit együtt melegedni.
A felhevített vajra helyezzük a lazac szeleteket a bőrös felükkel lefelé, és közepes lángon addig pirítjuk, míg meg nem pirul a bőrük.
Kb. 10 perc után megfordítjuk, ráfacsarjuk a citrom levét, és a hús kifehéredéséig tovább sütjük.
Tálaláskor meglocsoljuk a kakukkfüves-vajas szafttal. 
Salátával kínáljuk.