Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fokhagymás spenótfőzelék
antioxidáns , csupazöld , spenótos

Fokhagymás spenótfőzelék Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
221 kcal 5 g 13 g 35 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 1 kk szerecsendió
  • 800 gr spenót
  • 1 tk só
  • 4 fej fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 1 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát megpuculjuk, és felaprítjuk.
A spenótleveleket megmossuk, a vastagabb szárától megszabadítjuk.
A zsemlét apróra tépkedjük és beáztatjuk a tejbe.
Egy magasabb falú serpenyőben az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Rátesszük a spenótot, és felöntjük 1dl vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót is.
Ha felforrt, összekeverjük a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlével, és botmixerrel pépesítjük az egészet.
Tálalhatjuk kétszersülttel, tükörtojással, és bármilyen frissensülttel.