Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Házi fasírt golyók sütőben sütve
fehérjeforrás , házias , húsimádóknak

Házi fasírt golyók sütőben sütve Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
223 kcal 15 g 19 g 9 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab tojás
  • 2 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 2 tk só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 1 dl étolaj
  • 500 gr csirkemell
  • 1 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

 A csirkemellet ledaráljuk, vagy ha nincs darálógépünk, vágódeszkán nagyon apróra daraboljuk.
A teljes kiőrlésű zsemléket kisebb darabokra tépkedjük, és beáztatjuk a tejbe.
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval apróra zúzzuk.
A petrezselymet szintén megmossuk, felaprítjuk.
A csirkemellet összekeverjük a tojással, a tejbe áztatott zsemlével, ízesítjük a sóval, a borssal, és hozzáadjuk a zöldségeket is: a petrezselymet valamint a fokhagymát.
A hús masszát alaposan átgyúrjuk, hogy egyenletesen elkeveredjenek az összetevők.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A masszából golyókat formázunk, melyeket egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, megkenünk étolajjal, és a sütőbe téve körülbelül 25 percig sütjük.
Utána megfordítjuk a fasírt golyókat, a másik oldalukat is megkenjük az étolajjal, és még 15 percig, 220 fokon tovább sütjük. 
Amikor már szép színe van a golyóknak, kivesszük a sütőből.
​Friss salátával tálaljuk.