Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Epres-sajtkrémes palacsinta
eperözön , gyermeknapra , krémes

Epres-sajtkrémes palacsinta Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
301 kcal 20 g 10 g 31 g
4,5 / 16 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 darab tojás
  • 1,5 dl szénsavas víz
  • 1 csipet só
  • 250 gr mascarpone light
  • 12 darab földieper
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek eritrit
  • 100 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • 1,5 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A tojást habverővel kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és a csipet sót.
Beleszitáljuk a lisztet, csomómentesre keverjük, végezetül hozzáöntjük a szénsavas vizet is, és az egészet állni hagyjuk kb.10 percig.
Közben az eperszemeket megmossuk, félbe vágjuk, a krémsajtot pedig elkeverjük az eritrittel.
Egy palacsintasütőt felhevítünk, és minden palacsinta sütése előtt egy kávés kanálnyi olajat cseppentünk a serpenyőbe.
Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A kisült palacsintákat megkenjük a krémsajttal, beterítjük az eper darabokkal, és ezzel együtt feltekerve tálaljuk.