Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Habos -diós kocka
cukormentes , diós , húsvét

Habos -diós kocka Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
271 kcal 23 g 5 g 33 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab tojás
  • 300 gr sárgarépa
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 darab narancs
  • 2 dl habtejszín 30%-os
  • 2 mk gyömbér
  • 20 gr expressz zselatin
  • 150 ml étolaj
  • 220 gr eritrit
  • 80 gr dió
  • 180 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék

Elkészítés:

Első lépésként a répákat lereszeljük.
A tojásokat 6-8 perc alatt habosra keverjük az eritrittel.
A tojáshabba csurgatjuk az olajat, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát , az őrölt gyömbért, valamint a narancs reszelt héját.
Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, és végül hozzáöntjük a darált, vagy mozsárban összetört diót.
Simára keverjük a tészta masszát, majd egy egy sütőpapírral bélelt, 32*22 cm méretű tepsibe öntjük.
180 fokon kb.45 perc alatt készre sütjük a süteményt. (Tűpróbával ellenőrzzük le, hogy átsült e a tészta.)
Közben elkészítjük a sütemény tetejére a habot:
A habtejszínt konyhai robotgép közepes fokozatán elkezdjük verni, majd hozzáadjuk az expressz zselatint, és a legmagasabb fokozaton a kíván állag eléréséig habosítjuk.
Ha kihűlt a sütink, a tetejét bevonjuk a tejszínes krémmel, megszórjuk egy kevés darált dióval, és tálalásig hűtőben tároljuk.