Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Lekváros crostata-olasz lekváros pite
cukormentes , desszert , gyerekeknek

Lekváros crostata-olasz lekváros pite Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
263 kcal 15 g 4 g 38 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr vaj
  • 2 darab tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 50 gr eritrit
  • 680 gr diabetikus lekvár
  • 300 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék

Elkészítés:

A szénhidrátcsökkentett lisztet egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a sütőporral, az eritrittel, valamint a reszelt citromhéjjal.
Belemorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk az egyik tojást, valamint annyi hideg vizet (3-4 evőkanálnyi), hogy nyújtható tésztát kapjunk. 
Folpackba tekerjük és 1-2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól összeálljon a tészta.
A hűtőből kivéve pár percig hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre engedjen.
A pite sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A tésztának az egyharmad részét félretesszük, a maradékot pedig kb.1 cm vastagságú körré nyújtjuk, és belesimítjuk a sütőformába, úgy hogy peremet is hagyunk neki.
Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben téve maximum 15 percig, 180 fokon elősütjük.
Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd belesimítjuk a lekvárt.
A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, és derelyevágóval 0.5 cm-es csíkokra vágjuk, melyeket a sütire fektetünk egymásra merőlegesen.
Megkenjük a csíkokat egy felvert tojással, és sütőben további 40 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy a lekvár teljesen megdermedjen.