Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fokhagymás, spenótos lasagne
mascarpone , olaszos , spenótos

Fokhagymás, spenótos lasagne Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
249 kcal 15 g 11 g 19 g
4,5 / 19 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 kk szerecsendió
  • 2 tk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 500 gr mascarpone light
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 200 gr edami sajt
  • 250 gr durum lasagne tészta
  • 300 gr bébispenót

Elkészítés:

A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, a fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és egészen apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a spenótot, valamint az aprított fokhagymát, és addig kevergetjük, míg a levelek kissé össze nem esnek.
Néhány perc kevergetés után hozzáadjuk a mascarponét is.
Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a szerecsendióval.
Egy hőálló tálban sorba rendezzük a lasagne tészta lapokat, és rákanalazunk a mascarponés-spenótos krémből.
Sajttal megszórjuk, majd következik a következő réteg tészta, rá a krém, végül a sajt.
Egészen addig pakoljuk a rétegeket, míg el nem fogy az alapanyag.
Fontos, hogy az utolsó sor tésztára hagyjunk a sajtból, és azzal szórjuk meg a tetejét.
Sütőbe téve 180 fokon, kb. 45 percen keresztül készre sütjük a rakott tésztát.