Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Pirított diós, kelbimbós bulgur vörösáfonyával
bulgur , diós , húsmentes

Pirított diós, kelbimbós bulgur vörösáfonyával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
461 kcal 25 g 13 g 47 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 50 gr vörösáfonya
  • 1 ek vaj
  • 2 csipet só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 gr kelbimbó
  • 1 ek étolaj
  • 100 gr dió
  • 1 bögre bulgur

Elkészítés:

A petrezselyem zöldet apróra vágjuk, és tálalásig félretesszük.
Egy edényben az olajon megpirítjuk a bulgurt, néhány perc kevergetés után felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, majd lefedve addig főzzük, míg a főzővizet teljesen el nem főtte.
Közben a kelbimbót enyhén sós forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd kiszedjük a főzővízből, és félretesszük.
Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a diót, és hozzáadjuk a vörösáfonya szemeket is.
Ha kellőképp megpirult a dió, a bulgurhoz keverjük, hozzáadjuk a kelbimbót is, és megszórjuk a petrezselyemmel.