Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Pirított fokhagymás zöldborsó krémleves
csupazöld , krémleves , zöldborsó

Pirított fokhagymás zöldborsó krémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
349 kcal 7 g 15 g 57 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 450 gr zöldborsó
  • 20 gr vaj
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 tk só
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

A zúzott fokhagyma gerezdeket a vajon többször átforgatva megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és néhány percig lefedve pároljuk.
Felöntjük a húsleves alaplével, magasabb hőfokon felforraljuk, majd közepes lángon kb.15 perc alatt puhára főzzük a borsószemeket.
Ízesítjük a sóval, a fehérborssal, és az őrölt szerecsendióval.
Ha teljesen átpuhult a borsó botmixer segítségével pürésítjük a levest, belefacsarjuk a citrom levét, és még melegen tálaljuk.