Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Krémsajtos, pirított sonkával töltött gombafejek
gyors , kedvencünk , kiadós , könnyű , nyári , vendégváró

Krémsajtos, pirított sonkával töltött gombafejek Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
252 kcal 18 g 15 g 9 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 tk vaj
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 100 gr pulykasonka
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj
  • 250 gr mascarpone light
  • 8 darab csiperke gomba

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk (elég csak megmosni), a szárakat kivágjuk.
A sonkaszeleteket felkockázzuk és egy teáskanál olívaolajon megpirítjuk.
A petrezselymet és az újhagymát apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a krémsajttal, valamint a sonkával.
Kevés sóval és szerecsendióval ízesítjük a sajtkrémes tölteléket, majd egy kanál segítségével beletöltjük a gombafejekbe.
A vajjal kikenünk egy hőálló tálat, belesorakoztatjuk a gombafejeket és alufóliával letakarva kb. 150 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Végül levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejüket.
Friss salátával kínáljuk.