Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Baconos karfiol krémleves
húsmentes , krémleves , pénztárcabarát

Baconos karfiol krémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
178 kcal 12 g 8 g 10 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 csomag újhagyma
  • 1 kk szerecsendió
  • 4 szelet sült bacon
  • 2 tk só
  • 400 gr karfiol
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

A bacon szeleteket egy felhevített serpenyőbe tesszük, és többször megforgatva ropogósra pirítjuk.
Apróra tördeljük, és félretesszük.
Az újhagymát felkarikázzuk, egy keveset félreteszünk belőle díszítésnek, a többit pedig a serpenyőben maradt zsiradékon megpirítjuk.
Rátesszük a karfiol darabokat, és többször megkeverve fedő alatt puhára pároljuk.
Felöntjük a vízzel, és a keményítővel elkevert tejszínnel, majd 4-5 percig még főzzük, utána sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Végül botmixerrel krémesre turmixoljuk az egészet.
Tálaláskor a sült baconnel és az újhagyma karikákkal díszítjük.