Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Újévi lencsesaláta grillezett halloumi sajttal
lencse , szilveszterre , újévi

Újévi lencsesaláta grillezett halloumi sajttal Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
461 kcal 21 g 30 g 43 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 160 gr spenót
  • 2 tk só
  • 2 darab lilahagyma
  • 500 gr lencse
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 440 gr halloumi sajt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 1 darab citrom
  • 4 darab babérlevél

Elkészítés:

A lencsét főzés előtt jól átmossuk, majd fél órára vízbe áztatjuk.
A fokhagymát, és a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt apróra vágjuk.
Egy fazékban kettő evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, kicsivel később hozzáadjuk a fokhagymát is.
A lencsét leszűrjük, és a hagymákhoz adjuk.
Ízesítjük a babérlevéllel, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Közepes hőfokon kb. 30 perc alatt puhára főzzük, közben, ha szükséges pótoljuk a vizet alatta.
Ha a lencse szemek megpuhultak, fűszerezzük a sóval, és a borssal, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.
A lila hagymát, és a spenótot előkészítjük: a spenótot átmossuk, a hagymát karikázzuk.
Egy serpenyőben a maradék olajat felhevítjük, rátesszük a lila hagymát, és a spenótot.
Addig kevergetjük, míg a hagyma üvegessé nem válik, a spenót pedig kissé összeesik.
Közben grill lapra tesszük a halloumi sajt darabokat, és mindkét oldalukat 2-3 perc alatt meggrillezzük.
Az elkészült lencsét a spenótos-hagymával összeforgatjuk, a tetejére halmozzuk a grillezett sajt darabokat, és a koktélparadicsommal együtt tálaljuk.