Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Karácsonyi kapros orosz hússaláta
orosz , saláta , ünnepi

Karácsonyi kapros orosz hússaláta Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 10 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
342 kcal 11 g 35 g 28 g
5 / 4 Értékelés:

Összetevők:

  • 330 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 2 csipet só
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 4 darab főtt tojás
  • 1 egész főtt csirkemell
  • 1 csipet fehér bors
  • 50 gr csemege uborka
  • 1 darab citrom
  • 2 darab alma

Elkészítés:

A hússaláta tökéletes felhasználása a maradék főtt, vagy sült csirkemellnek. 
Az elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
A csemege uborkát kockákra, a póréhagymát pedig karikákra vágjuk.
Az almákat meghámozzuk, szintén kockázzuk, a csirkemellet is feldaraboljuk.
A natúr joghurtot kikeverjük a sóval, a fehér borssal, és belefacsarjuk a citrom levét.
Az összes száraz alapanyagot egy tálba tesszük, és hozzáöntjük az ízesített joghurtot, majd az egészet összekeverjük. 
A hússalátát néhány órára hűtőbe tesszük érlelődni, majd tálaláskor fenyő formájú halmokat rakunk a tányérra, és a fenyőfákat beterítjük a kapor ágacskákkal.