Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fenyőfa cupcake
gyerekeknek , karácsonyra , kedvencünk

Fenyőfa cupcake Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
183 kcal 16 g 6 g 15 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab tojás
  • 80 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 500 gr mascarpone light
  • 4 ek étolaj
  • 1 gr ételfesték
  • 6 ek eritrit
  • 2 ek diabetikus kakaópor
  • 1,5 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat, valamint 4 evőkanál eritritet kézi mixer segítségével habosra keverünk, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat is.
Egy keverőtálban a száraz összetevőket: a lisztet, a sütőport és a kakaóport homogénné dolgozzuk.
Beleöntjük a tojásos masszát, és az így kapott csomómentes tésztát a papírkapszlival bélelt sütőformákba egyenletesen szétosztjuk.
Sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A muffinokat hagyjuk kihűlni, ezalatt elkészítjük a fenyő krémet:
A mascarponét 2 evőkanál eritrittel elkeverjük, és hozzáadjuk az ételfestéket is.
Célszerű gél állagút választani, ebből már pár pötty is elég a megfelelő élénk szín eléréséhez.
Ha elértük a megfelelő zöld színt, a krémet nyomózsákba tesszük, és mindegyik muffin tetejére körkörös mozdulatokkal fenyőfa díszt nyomunk.
Tálalásig hűtőben hagyjuk dermedni.