Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Csirke cacciatore-olaszos csirke vadász módra
csirkés , olaszos , paradicsomos

Csirke cacciatore-olaszos csirke vadász módra Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
329 kcal 12 g 26 g 35 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr zeller gyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 gr szeletelt gomba
  • 500 gr sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 100 gr sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 darab paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 darab olajbogyó
  • 2 kk kakukkfű
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 4 db csirkecomb bőrrel
  • 6 darab bazsalikom levél

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, papírtörlővel áttöröljük a pirítás előtt.
A paradicsomot megmossuk, apróra vágjuk.
A vöröshagymát, a póréhagymát, és a fokhagymát megpucoljuk.
A vöröshagymát rusztikusan felkockázzuk, a póréhagymát karikázzuk, a fokhagyma gerezdeket vékonyra szeleteljük.
A sárgarépát, és a zellert meghámozzuk, szintén feldaraboljuk.
Egy magasabb falú serpenyőben a felhevített olívaolajon a csirkecombok mindkét oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A csirkecombok után a serpenyőbe tesszük a háromféle hagymát, megsózzuk, és szintén megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, valamint a gombát, és kevergetés mellett kb. öt percig együtt pároljuk a zöldségeket.
Visszatesszük a csirkecombokat, ráöntjük a sűrített paradicsomot, és a darabolt paradicsomot is.
Ízesítjük a fehér borssal, valamint a kakukkfűvel, és a bazsalikommal.
Kb. 40 percig lassú tűzön főzzük a pörköltöt, egészen addig, míg a csirkecomb puha és omlós nem lesz.
Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a magozott olajbogyókat is, és nagy adag salátával, vagy bulgurral tálaljuk.