Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Diós radicchio saláta céklával
cékla , diós , saláta

Diós radicchio saláta céklával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 5 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
421 kcal 35 g 15 g 20 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 csipet só
  • 100 gr rukkola
  • 1 fej radicchio saláta
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk köménymag
  • 200 gr fetasajt
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 100 gr dió
  • 1 ek diabetikus mézpótló
  • 200 gr cékla
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítés:

A főtt céklát, és a feta sajtot kockázzuk fel, a rukkolát mossuk meg, tegyük félre.
A radicchio saláta külső, zöld leveleit távolítsuk el, a többit mossuk meg, és csepegtessük le.
Egy evőkanál olajon a kontakt grillsütőben grillezzük meg a pirosas, szivárványos leveleket egészen addig, míg helyenként enyhén barnás színt nem kapnak, majd tépkedjük apróbb darabokra.
Egy salátástálban keverjük el a tépkedett saláta darabokat kettő evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál balzsamecettel, valamint a mézpótlóval.
Sózzuk, borsozzuk meg, és szórjuk meg a köménnyel.
Adjuk hozzá a dióbelet, a kockákra vágott céklát, valamint a juhsajtot.
Tálaláskor a tetejét szórjuk meg a rukkolával.