Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Lazacos, kapros burgonyaleves
burgonyás , kedvencünk , lazac

Lazacos, kapros burgonyaleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
487 kcal 17 g 18 g 69 g
5 / 15 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 csipet só
  • 250 gr sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 0,5 csokor kapor
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 100 gr füstölt lazac
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 1 darab citrom
  • 400 gr burgonya
  • 2 dl 10%-os tejföl

Elkészítés:

A póréhagymát, valamint a sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a burgonyát pedig meghámozzuk, felkockázzuk.
Egy fazékban kevés olajat hevítünk, erre tesszük a hagyma karikákat, és néhány perc alatt megpirítjuk.
Rátesszük a sárgarépát, a kockázott burgonyát, pár percig együtt pároljuk őket, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük 8 dl alaplével.
Forrásig főzzük a levest, majd kiszedünk egy merőkanálnyi burgonyát, melyet pürésítünk, és a levesbe visszatéve sűrítjük be vele az ételt.
Hozzáadjuk a tejfölt, valamint a kaprot, és ismét összeforraljuk.
Tálaláskor belefacsarjuk a citrom levét, és a füstölt lazac darabokkal együtt kínáljuk.