Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Sütőtökös gnocchi
olaszos , őszi , sütőtökös

Sütőtökös gnocchi Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 50 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
378 kcal 13 g 19 g 45 g
5 / 15 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 darab tojás
  • 200 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szerecsendió
  • 100 gr szeletelt gomba
  • 600 gr sütőtök
  • 2 tk só
  • 100 gr parmezán sajt
  • 50 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

A sütőtököt feldaraboljuk, a magját eltávolítjuk, és sütőpapírral, vagy alufóliával bélelt tepsibe helyezzük.
Sütőben 200 fokon, kb. 20-30 perc alatt megsütjük, majd lehúzzuk a héját, és egy villa segítségével pürésítjük a húsát.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, valamint a reszelt parmezán sajtot.
Fűszerezzük a szerecsendióval, a sóval, és a fehérborssal.
Alaposan összegyúrjuk, közben egy nagyobb fazékban enyhén sós vizet teszünk fel forrni.
Míg forr a víz, addig lisztezett deszkán rudakat sodrunk a kissé lágy tésztából, és azokat gnocchi méretűre daraboljuk.
Kisebb adagokban a felforrt vízbe tesszük a gnocchit, ami akkor lesz kész, ha feljön a víz felszínére. 
Szűrőlapát segítségével kiszedjük, és lecsepegtetjük őket.
Ha elkészültünk valamennyi gnocchival, akkor egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és rövid idő alatt megpirítjuk.
Tálaláskor a tányérra helyezzük a gnocchit, és megszórjuk a gombával.