Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Quiche lorraine-lotharingiai pite
francia , klasszikus , spenótos

Quiche lorraine-lotharingiai pite Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
255 kcal 18 g 12 g 18 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 csomag újhagyma
  • 3 darab tojás
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 csipet só
  • 100 gr pulykasonka
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 1 db leveles tészta light
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 100 gr edami sajt
  • 40 gr bébispenót

Elkészítés:

A póréhagymát és az újhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A sonkát kockázzuk, és az étolajon egy serpenyőben megpirítjuk.
Menet közben hozzáadjuk a hagymákat, és a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot.
Összeforgatjuk, éppen csak annyira, hogy a spenótlevelek kissé összeessenek, és félretesszük.
A piteformát kikenjük a margarinnal, és beleterítjük a leveles tésztát úgy, hogy peremet is hagyunk neki.
Megkenjük egy felvert tojással, és 4-5 perc alatt elősütjük.
Ha van otthon szárazbabunk, azt rászórjuk a vaksütéshez, hogy ne púposodjon fel sütés közben a tészta.
A maradék tojást és a főzőtejszínt habosra keverjük, ízesítjük a sóval, a fehérborssal, a szerecsendióval,  és belereszeljük a sajtot is.
Az elősütött tésztára terítjük a zöldséges sonkát, ráöntjük a sajtos-tejszínes masszát, és kb. 30 perc alatt, 180 fokon készre sütjük a francia pitét.