Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Szójaszószos, mézes sárgarépa krémleves
krémleves , őszi , répás

Szójaszószos, mézes sárgarépa krémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 60 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
387 kcal 14 g 12 g 58 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 50 ml szójaszósz
  • 1 tk só
  • 800 gr sárgarépa
  • 6 dl húsleves alaplé
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek diabetikus mézpótló

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, és 2-3 cm-es karikákra daraboljuk.
A szójaszószt összekeverjük a diabetikus mézpótlóval, a sóval, a fokhagymával, az étolajjal, és ebbe az egyvelegbe forgatjuk bele a répa darabokat.
Egy sütőpapírral, vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe öntjük, és fóliával letakarva kb. 40 percen keresztül, 190-200 fokon sütjük.
Levesszük a fóliát, és még további 10 percig pirítjuk.
 A megsült répát áttesszük egy fazékba, hozzáadunk 6 dl alaplevet, valamint hozzáöntjük a főzőtejszínt, és felforraljuk.
Turmixgépbe tesszük, összeturmixoljuk, fehérborssal meghintjük, és melegen tálaljuk.