Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Quinoa saláta avokádóval
avokádó , fehérjeforrás , quinoa

Quinoa saláta avokádóval Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
523 kcal 21 g 16 g 64 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 csipet só
  • 400 gr quinoa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 1 ek étolaj
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

A fehér quinoát átmossuk, és egy serpenyőben a felhevített olajon megpirítjuk, ettől kissé diós, édeskés ízt kap majd.
Ha átpirult, felöntjük kétszer annyi mennyiségű vízzel, enyhén sózzuk, és közepes lángon készre főzzük.
Amennyiben van otthon, használhatunk konzerv quinoát is, ez lényegesen felgyorsítja a saláta készítés folyamatát.
Ebben az esetben csak a levét kell leöntenünk, és már konyhakész is.
Közben az avokádót megmossuk, meghámozzuk, kettévágva a magját eltávolítjuk, és apró szeletekre daraboljuk.
A koktél paradicsomot szintén tisztítjuk, félbevágjuk, a petrezselyem zöldet pedig nagyon apróra tépkedjük.
Ha elkészült a quinoa, hagyjuk picit hűlni.
Tálalás előtt összekeverjük a zöldségekkel, valamint az olívaolajjal.