Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Parmezános, gombás taglietelle
húsmentes , mediterrán , tészta

Parmezános, gombás taglietelle Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
410 kcal 10 g 18 g 62 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 250 gr csiperke gomba
  • 3 tk só
  • 40 gr parmezán sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 320 gr durumtészta

Elkészítés:

A tésztához tegyünk fel egy lábasban enyhén sós vizet főni.
Ha felforrt a víz, helyezzük bele a taglietellét, és közepes lángon főzzük al dente keménységűre. (kb. 5-6 perc) 
Közben a fokhagymát megpuculjuk, apróra vágjuk.
A gombákat megtisztítjuk a föld daraboktól, majd lehetőleg gyors mozdulatokkal megmossuk folyó víz alatt, hogy ne szívjanak magukba sok vizet.
Kisebb darabokra vágjuk, félretesszük.
Egy vastagabb aljú serpenyőben felhevítjük a margarint, rátesszük a fokhagymát és a gomba darabokat, majd hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, összekeverjük, és kis lángon néhány percig hagyjuk gyöngyözni. 
Kevés sóval, borssal ízesítjük.
A főtt tésztát leszűrjük, egy kevés főzővizet félreteszünk.
A fokhagymás gombához keverjük a taglietellét, valamint a félretett tésztafőző vizet, és az egészet megszórjuk parmezánnal.