Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kecskesajtos, spenótos frittata
mediterrán , olaszos , spenótos

Kecskesajtos, spenótos frittata Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
265 kcal 25 g 24 g 9 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 darab tojás
  • 1 csipet só
  • 40 gr rukkola
  • 2 ek olívaolaj
  • 200 gr fetasajt
  • 80 gr bébispenót

Elkészítés:

A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk.
Egy tűzálló serpenyővel dolgozunk, mely alkalmas mind főzőlapon, mind sütőben való használatra.
Az olajat felhevítjük a serpenyőben, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, jól átforgatva lepirítjuk.
Rádobjuk a spenót leveleket, s ügyelve arra, hogy ne essen össze a spenót, éppen csak átkeverjük, és félrehúzzuk a tűzről.
A tojásokat felverjük, egy csipet sóval ízesítjük, nem kell sok, mert a kecskesajt alapvetően sós lesz.
Ráöntjük a felvert tojást a spenótra, majd belemorzsoljuk a kecskesajtot.
Serpenyőstől, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Rukkolával díszítve tálaljuk.