Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mozzarellás-paradicsomos casserole
haladóknak , olaszos , paradicsomos

Mozzarellás-paradicsomos casserole Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 50 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
464 kcal 16 g 25 g 58 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 gr sűrített paradicsom
  • 400 gr sovány sertéscomb
  • 4 tk só
  • 1 ág oregánó
  • 2 ek olívaolaj
  • 200 gr mozzarella light
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 gr durumtészta
  • 5 darab bazsalikom

Elkészítés:

A durumlisztből készült macronelli tésztát forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük. (Forrástól számítva kb. 6 perc.)
A vöröshagymát, és a fokhagymát megtisztítjuk, rusztikusan kisebb-nagyobb darabokra aprítjuk.
Az olívaolajon mindkettőt lepirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön alaposan átpirítjuk.
A paradicsomszósszal elkeverjük, ízesítjük kevés sóval, oregánóval, bazsalikommal.
Alacsony fokozaton kb. 30 perc alatt készre főzzük.
Egy tűzálló tálba tesszük a macronellit, ráterítjük a paradicsomos-húsos szószt, majd az egészet beterítjük a reszelt mozzarrellával, és a félbe vágott koktél paradicsommal.
30-35 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.