Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Avokádós édesburgonya toast
avokádó , édesburgonya , szendvics

Avokádós édesburgonya toast Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 40 perc Főzési idő: 10 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
342 kcal 19 g 10 g 40 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csipet só
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 darab főtt tojás
  • 1 csipet fehér bors
  • 500 gr édesburgonya
  • 1 darab citrom
  • 2 darab avokádó

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük, megpuculjuk és szeleteljük.
Az egyik avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk a héjából, és apró kockákra vágjuk, illetve villával kissé pépesítjük is.
A másik avokádót meghámozzuk, magját kiemeljük, majd felszeleteljük.
 A vöröshagymát megtisztítjuk, szintén felaprítjuk.
A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Egy tálkában az avokádó kockákhoz keverjük a vöröshagymát, a citrom héját, a levét, valamint a petrezselymet.
Ízesítjük sóval és borssal, és 1 órára hidegre tesszük.
Az édesburgonyát megmossuk, szeletekre vágjuk, és sütőben, vagy grillsütőn mindkét oldalukat meggrillezzük. 
Egy tányérra tesszük az édesburgonya szeleteket, mindegyikre halmozunk az avokádókrémből, a tetejükre pedig az avokádószeleteket, és a karikázott tojást tesszük.
Chia maggal megszórva kínáljuk.