Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Grillezett csirkés kebab zöldségekkel
grill , kertiparti , nyári

Grillezett csirkés kebab zöldségekkel Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
166 kcal 4 g 21 g 12 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 140 ml zsírszegény natúr joghurt
  • 2 tk só
  • 2 darab pritamin paprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 mk gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 darab csirkemell
  • 12 darab csiperke gomba
  • 0,5 darab chili paprika

Elkészítés:

A fa nyársakat egy nagyobb tál hideg vízbe áztatjuk, ezzel megakadályozzuk majd, hogy megégjenek a grillrácson.
A zöldségeket megmossuk, a gombákat negyedeljük, a paprikákat kisebb darabra vágjuk.
A csirkemellet megtisztítjuk, és nyársra húzható kockákra vágjuk.
Előkészítjük a pácot: az olívaolajat kikeverjük a joghurttal, a gyömbért lereszeljük, a fokhagymát préseljük, a chili paprikát nagyon apróra vágjuk.
Az egészet összevegyítjük, sózzuk.
A húsdarabkákat megkenjük a páccal, és legalább két órára hűtőbe tesszük, hagyjuk érlelődni.
Ha kellőképp átjárta a pác a csirkemellet, elkezdjük nyársra húzni, felváltva a paprika és gomba darabokkal, ügyelve arra, hogy ne legyenek szorosan egymás mellett, mert különben nem sülnek át rendesen a darabok.
Felforrósított grillrácsra téve minden oldalukat átsütjük, friss nyári salátákkal kínáljuk.