Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mozzarellás-kapros gombaleves
házias , krémes , sajtos

Mozzarellás-kapros gombaleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
255 kcal 15 g 13 g 20 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 200 gr sárgarépa
  • 100 gr mozzarella light
  • 1 csokor kapor
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 300 gr csiperke gomba
  • 2 dl 10%-os tejföl

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk.
A répát karikázzuk, a gomba fejeket negyedeljük, a vöröshagymát apróra daraboljuk.
A kaprot felaprítjuk, a mozzarellát lereszeljük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a répát, valamint a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk.
Felöntjük kb. 6 dl vízzel, összeforraljuk.
Forrás után kevés levest kiszedünk, és elvegyítjük a tejföllel, majd belecsurgatjuk a levesbe, ismét felforraljuk.
Végezetül megszórjuk az aprított kaporral, és tálkákba szedve, a mozzarellával megszórva tálaljuk.