Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Guacamolés gomba burger
avokádó , csupazöld , grill

Guacamolés gomba burger Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
291 kcal 15 g 22 g 20 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csipet só
  • 80 gr rukkola
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 darab paradicsom
  • 100 gr mozzarella light
  • 1 e.kanál fenyőmag
  • 1 csipet fehér bors
  • 16 darab csiperke gomba
  • 1 darab citrom
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

A gomba burgerhez célszerű minél nagyobb csiperke fejeket vásárolni, mivel azokat tudjuk megtölteni bőségesen az avokádó krémmel.
Először elkészítjük a guacamolét:
Az avokádót megmossuk, kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk a héjából, és apró kockákra vágjuk, illetve villával pépesítjük is.
A vöröshagymát megtisztítjuk, szintén felaprítjuk.
A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Egy tálkában az avokádó kockákhoz keverjük a vöröshagymát, a citrom héját, a levét, valamint a petrezselymet.
Ízesítjük sóval és borssal, és 1 órára hidegre tesszük.
A saláta leveleket megmossuk, a paradicsomot tisztítás után karikákra vágjuk.
Előkészítjük a grillezéshez a gombát: megmossuk, a tönkjeit eltávolítjuk.
Forró grillrácson mindkét oldalukat meggrillezzük, majd tálcára sorakoztatjuk őket.
A gombafejeket párosítjuk, az alsóra kanalazzuk a guacamolét, betakarjuk a salátával, a sajt szeletekkel, valamint a paradicsom karikákkal.
Ráfordítjuk a burger másik felét is, és fenyő- vagy szezámmaggal megszórva tálaljuk.