Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Házi hamburger grillezett húspogácsával
grill , kertiparti , madeinusa

Házi hamburger grillezett húspogácsával Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
430 kcal 19 g 25 g 45 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 300 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 1 darab tojás
  • 8 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 1 db teljes kiőrlésű bagett, buci
  • 500 gr sovány sertéscomb
  • 2 tk só
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab lilahagyma
  • 0,5 darab kígyóuborka
  • 4 kk kapor
  • 200 gr jégsaláta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 100 gr edami sajt
  • 2 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A kaprot felaprítjuk., és hozzáadjuk a natúr joghurthoz.
A teljes kiőrlésű bucit kisebb darabokra tépkedjük, beáztatjuk a tejbe.
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval apróra zúzzuk.
A petrezselymet szintén megmossuk, felaprítjuk.
A darált sertéshúst összekeverjük a tojással, a tejbe áztatott bucival, ízesítjük a sóval, a borssal, és hozzáadjuk a zöldségeket is: a petrezselymet valamint a fokhagymát.
A hús masszát alaposan átgyúrjuk, hogy egyenletesen elkeveredjenek az összetevők.
A grillsütőt begyújtjuk, és miután felhevült a grill lap elkezdjük a húspogácsák grillezését.
Először is kevés olajat öntünk a tenyerünkbe, hogy könnyebb legyen formázni a húspogácsákat.
A maréknyi húsmasszát laposra formázzuk, és néhány perc alatt mindkét oldalát meggrillezzük.
Ha valamennyi húspogácsával elkészültünk, a hamburger zsömléket félbevágjuk, megkenjük a kapros-joghurttal, megtöltjük a sajttal, a salátával, a zöldségekkel, valamint a húskorongokkal.