Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kakukkfüves Margherita pizza
kakukkfű , olaszos , pizza

Kakukkfüves Margherita pizza Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 210 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
408 kcal 10 g 23 g 49 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 250 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 8 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk só
  • 3 darab paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 200 gr mozzarella light
  • 4 csipet kakukkfű
  • 1 csomag instant élesztő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 gr fehérliszt

Elkészítés:

A kétféle lisztet és a sót a munkalapon egy kisebb halomba szitáljuk, majd a közepébe mélyedést formálunk.
Hozzáadjuk az instant élesztőt, és annyi langyos vizet (kb. 1.5 dl), hogy puha tésztává tudjuk dolgozni.
Alaposan kikeverjük, cipót formálunk belőle, és kereszt alakban bemetsszük a tetejét.
Egy nagyobb tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen három órán keresztül duplájára kelesztjük.
Közben előkészítjük a feltétet: a paradicsomokat karikákra vágjuk, a fokhagymagerezdeket szeleteljük, a mozzarellát szintén vékony szeletekre vágjuk.
A kelesztési idő leteltével a megkelt tésztát 8 kisebb cipóra osztjuk, és egyenként, lisztezett felületen 5 mm vastagságú koronggá nyújtjuk.
A sütőlapot olívaolajjal kikenjük, ráhelyezzük a pizzákat úgy, hogy mindegyiknek peremet képezünk a széleiknél.
Megkenjük a korongokat a paradicsom szósszal, rájuk fektetjük a paradicsom szeleteket, a fokhagymát, végül a mozzarellát.
Minden mini pizzát megszórunk a kakukkfűvel, majd előmelegített sütőbe téve 220 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.