Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Grillezett lazacfilé zöld pestóval
lazac , olaszos , pestó

Grillezett lazacfilé zöld pestóval Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
484 kcal 39 g 32 g 6 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 tk só
  • 80 gr parmezán sajt
  • 10 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 gr fenyőmag
  • 2 csipet fehér bors
  • 1 darab citrom
  • 400 gr bőrös lazacfilé
  • 10 darab bazsalikom levél

Elkészítés:

A lazacot megmossuk, ha szükséges kiszálkázzuk, és kb. 100 grammos darabokra vágjuk, hűtőbe félretesszük.
Elkészítjük a pestót:
A fenyőmagvat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon, sütőbe téve úgy 10-15 perc alatt megpirítjuk.
A fokhagymát egy mozsárban fokhagymanyomó segítségével kipréseljük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a parmezán sajtot, valamint az apróra tépkedett bazsalikomot.
8 evőkanál olívaolajat öntünk rá, és beletesszük a pirított fenyőmagvakat is.
Az egészet összedolgozzuk a mozsárban.
A lazacot 2 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben, először a a bőrös felével kezdve oldalanként 3-4 percig grillezzük közepes lángon. 
A kész lazacfilé darabokat a pestóval, friss salátával és citrommal együtt kínáljuk.