Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tormás-sonkás húsvéti szendvics
húsvét , sonkás , szendvics

Tormás-sonkás húsvéti szendvics Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
429 kcal 22 g 24 g 38 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 t.kanál tormás mustár
  • 4 db teljes kiőrlésű bagett, buci
  • 200 gr parasztsonka
  • 2 darab paradicsom
  • 30 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 80 gr jégsaláta
  • 100 gr edami sajt
  • 1 dl 10%-os tejföl

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, karikáira szedjük.
100 gramm margarint serpenyőben felhevítünk, majd rátesszük a hagymakarikákat, és néhány perc alatt megpirítjuk őket.
A húsvétról megmaradt sonkát szeletekre vágjuk, a már hagymapirításra használt serpenyőben 10 gramm margarinon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk.
A salátát megmossuk, leveleire szedjük, a paradicsomot szeleteljük.
A tejfölt a tormás mustárral kikeverjük, az így kapott tormás krémmel megkenjük a kettévágott péksütik belső oldalait.
A szendvicseinkben alulra helyezzük a bucikra a salátát, erre kerülnek a sonkaszeletek, majd a paradicsom, megszórjuk a pirított hagymával, beborítjuk a sajttal, egy újabb salátalevéllel.
Zárásképp a péksütemény tetejével takarjuk be a szendvicset.