Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Húsvéti mascarponés répatorta
cukormentes , húsvét , répás

Húsvéti mascarponés répatorta Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
256 kcal 20 g 10 g 19 g
4 / 106 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 db tojás sárga
  • 4 db tojás fehérje
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 300 gr sárgarépa
  • 250 gr mascarpone light
  • 300 gr mandula
  • 7 ek eritrit
  • 60 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, egy konyhai reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeljük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgáját 4 evőkanál eritrittel konyhai robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom kifacsart levét.
Több részletben hozzáadjuk a reszelt répát, a mandulát, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
Alaposan eldolgozzuk, majd kapcsos tortaformába téve 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
Hagyjuk hűlni, ez idő alatt a mascarponét elkeverjük 3 evőkanál eritrittel, majd ha kihűlt a torta, a kapcsot levesszük, a tortát félbevágjuk, és a közepét, valamint a tetejét beborítjuk a krémmel.