Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Újhagymás, joghurtos karfiol leves
krémes , leves , lisztmentes

Újhagymás, joghurtos karfiol leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
98 kcal 2 g 6 g 15 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 ml zsírszegény natúr joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 tk só
  • 20 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 400 gr karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A karfiolfejet kisebb darabokra szedjük, megmossuk.
A vöröshagymát nagyon apróra kockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük.
A felhevített margarinon néhány perc alatt megpirítjuk a kockázott hagymát, valamint a fokhagymát, majd rátesszük a rózsáira szedett karfiolt, és kevés ideig együtt kevergetjük.
Lefedjük, és hagyjuk saját levében párolódni. 
Ha már félig megpuhultak a karfiol rózsák, felöntjük 8 dl vízzel, és puhulásig tovább főzzük.
Közben ízesítjük a sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
A teljes puhulás elérése után belekavarjuk a natúr joghurtot, és összeforraljuk.
Tálaláskor a karikákra vágott újhagymával tálaljuk.