Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Stefánia vagdalt
házias , húsimádóknak , tavaszi

Stefánia vagdalt Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
301 kcal 21 g 22 g 11 g
5 / 4 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab tojás
  • 2 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 2 tk só
  • 400 gr pulykahús
  • 6 darab főtt tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 1 dl étolaj
  • 3 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A 6 db tojást keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk.
Míg fő a tojás, a teljes kiőrlésű zsemléket egy tálkában beáztatjuk a tejbe, kissé szétnyomkodjuk, hogy mindenhol egyenletesen átázzanak.
Az előzőleg ledarált pulykahúst egy nagyobb tálba téve fűszerezzük a sóval, borssal, hozzáadjuk a fokhagymanyomóval préselt fokhagymát.
Beleütjük a tojásokat, végezetül hozzáöntjük a beáztatott zsemléket is.
Az egész masszát jól kidolgozzuk, hogy ne legyen darabos benne a zsemle.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a húsmasszát egy hosszabb rúd formában beletesszük.
A húspép közepén hosszanti irányban egy alagutat alakítunk ki a főtt tojásoknak, egymás mögé téve beletesszük azokat.
A rudat betakargatjuk húsmasszával, és az így kapott fasírtot bekenegetjük az olajjal, hogy szép barnára süljön.
Sütőben 190 fokon készre sütjük.
Sütés után letakarva hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.