Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Citromos-spenótos spárgakrém leves
csupazöld , spárgás , tavaszi

Citromos-spenótos spárgakrém leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
164 kcal 8 g 7 g 20 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 250 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk szerecsendió
  • 500 gr spárga
  • 2 tk só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 1 darab citrom
  • 100 gr bébispenót

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A petrezselyemzöldet és a spenótot megmossuk, apróra tépkedjük.
A spárgákat megmossuk, és letörjük az alsó fás részüket.
Az összes csúcsot levágjuk, és az ép spárga szárakkal 1 liter enyhén sózott vízbe tesszük, elkezdjük forralni.
Amint elkezd forrni a víz, a spárga csúcsokat kivesszük, és hideg vízbe tesszük tálalásig, hogy megőrizzék szép zöld színüket.
A szárdarabokat is kiszedjük, a vizet félretesszük.
Egy felforrósított edényben kevés olajon ​megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vágott petrezselymet, spenótot, és a spárga szárakat.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és felöntjük a félretett főző vízzel, összeforraljuk.
Botmixerrel az egészet pépesítjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot is.
Végezetül átszűrjük, majd belecsurgatjuk a citrom levét.
A spárga csúcsrészével díszítve tálalhatjuk.