| 4 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 35 perc | 
| Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát | 
|---|---|---|---|
| 164 kcal | 8 g | 7 g | 20 g | 
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
 A petrezselyemzöldet és a spenótot megmossuk, apróra tépkedjük.
 A spárgákat megmossuk, és letörjük az alsó fás részüket.
 Az összes csúcsot levágjuk, és az ép spárga szárakkal 1 liter enyhén sózott vízbe tesszük, elkezdjük forralni.
 Amint elkezd forrni a víz, a spárga csúcsokat kivesszük, és hideg vízbe tesszük tálalásig, hogy megőrizzék szép zöld színüket.
 A szárdarabokat is kiszedjük, a vizet félretesszük.
 Egy felforrósított edényben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vágott petrezselymet, spenótot, és a spárga szárakat.
 Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és felöntjük a félretett főző vízzel, összeforraljuk.
 Botmixerrel az egészet pépesítjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot is.
 Végezetül átszűrjük, majd belecsurgatjuk a citrom levét.
 A spárga csúcsrészével díszítve tálalhatjuk.