Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Valentin napi joghurtkrémes piskóta
cukormentes , lisztmentes , valentinnapra

Valentin napi joghurtkrémes piskóta Bevásárló listához


16 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
115 kcal 10 g 8 g 23 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 150 ml zsírszegény natúr joghurt
  • 12 darab tojás
  • 250 gr mascarpone light
  • 2 ek kókuszzsír
  • 6 darab földieper
  • 6 ek étkezési keményítő
  • 14 ek eritrit
  • 125 gr erdei gyümölcs mix

Elkészítés:

Az egész tojásokat 12 kanál édesítővel habosra keverjük.
A keverést a legmagasabb fokozaton végezzük, ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle.
A keményítőt óvatosan beleforgatjuk, majd az edény széléről belecsurgatunk kettő evőkanál olvasztott kókuszzsírt és lazán összeforgatjuk az egészet.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleönjük a masszát, téglalap alakúra simítjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. (Tűpróbát végzünk)
A megsült piskótát ráfordítjuk egy másik tiszta sütőpapírra, hagyjuk kihűlni.
A fagyasztott gyümölcsöt hagyjuk kiengedni, majd botmixer segítségével pürévé dolgozzuk.
A natúr joghurtot elkeverjük a mascarponéval, kettő evőkanál eritrittel, valamint a gyümölcspéppel, majd egyenletesen rákenjük a krémet a piskóta tetejére.
A tetejét friss eperrel díszítjük, kockákra vágva kínáljuk.