Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Vegetáriánus Buddha-tál quinoa-val
antioxidáns , csupazöld , kedvencünk

Vegetáriánus Buddha-tál quinoa-val Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 45 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
226 kcal 10 g 7 g 30 g
5 / 15 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr sárgarépa
  • 20 gr rukkola
  • 5 darab retek
  • 110 gr quinoa
  • 80 gr lila káposzta
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 0,5 darab kígyóuborka
  • 1 darab citrom
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

A quinoa konzerv levét lecsöpögtetjük és egy nagyobb tálba tesszük.
Előkészítjük a tál többi összetevőjét: az uborkát és a retket tisztítás után karikákra, a paradicsomokat félbevágjuk.
Az avokádót meghámozzuk, magját kiszedjük, a citromot megmossuk és mindkettőt felszeleteljük.
A lila káposztát apróra daraboljuk, a répát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy nagyobb tálban ízlés szerint elrendezzük a friss zöldségeket, valamint a quinoát.
Végezetül díszítjük a rukkolával és a citrom szeletekkel.
Bármilyen zöldségből készíthetünk Buddha-tálat, az alapszabály: a Buddha-tálban mindig lennie kell valamilyen gabonafélének, fehérjében gazdag növényi összetevőnek, nyers salátafélének, nyers, főtt vagy sült zöldségnek, valamint növényi zsírban gazdag összetevőnek, így lesz kiegyensúlyozott az étel.