Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Buddha-tál
antioxidáns , csupazöld , kedvencünk

Buddha-tál Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 45 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
329 kcal 16 g 11 g 37 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 80 gr lila káposzta
  • 120 gr konzerv csicseriborsó
  • 0,5 darab kígyóuborka
  • 40 gr dió
  • 0,5 bögre bulgur
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

A barna rizset, vagy bulgurt egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk, majd néhány perc után felöntjük egy bögre forró vízzel.
Sózzuk, és lefedve addig főzzük, míg be nem szívta az összes vizet.
Míg előkészítjük a tál többi összetevőjét, a bulgurt hagyjuk lefedve pihenni.
Az uborkát tisztítás után karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát szeletekre vágjuk.
Az avokádót meghámozzuk, magját kiszedjük, felszeleteljük.
A lila káposztát apróra daraboljuk, a diót megtisztítjuk, a csicseriborsó levét leöntjük.
Egy nagyobb tálban ízlés szerint elrendezzük a friss zöldségeket, valamint a csicseriborsót, és a bulgurt/rizst.
Végezetül megszórjuk a dióbéllel. 
Bármilyen zöldségből készíthetünk Buddha-tálat, az alapszabály: a Buddha-tálban mindig lennie kell valamilyen gabonafélének, fehérjében gazdag növényi összetevőnek, nyers salátafélének, nyers, főtt vagy sült zöldségnek, valamint növényi zsírban gazdag összetevőnek, így lesz kiegyensúlyozott az étel.