Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Joghurtos sárgaborsó főzelék
házias , lisztmentes , pénztárcabarát

Joghurtos sárgaborsó főzelék Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
280 kcal 1 g 18 g 37 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 150 ml zsírszegény natúr joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 250 gr sárgaborsó
  • 10 gr mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

A sárgaborsót több léről megmossuk, hogy ne habozzon főzés közben.
A fokhagymát pépesítjük, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
A borsót kétszer annyi vízben a kis fej hagymával és a fokhagymával feltesszük főni.
Ízesítjük a sóval, borssal, és puhára főzzük.
A joghurtot, valamint a mustárt simára keverjük az étkezési keményítővel, és adunk hozzá egy kis főzőlevet is, mielőtt a főzelékhez öntjük.
Belecsurgatjuk a borsóba, összeforraljuk.
Végezetül botmixer segítségével sima állagúvá turmixoljuk, de pépesítés nélkül is tálalhatjuk ízlés szerinti feltéttel.