Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Gulyásleves
hagyományos , húsimádóknak , kiadós

Gulyásleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 90 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
566 kcal 31 g 35 g 50 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 3 szál zellerszár
  • 300 gr zeller gyökér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 400 gr sovány sertéscomb
  • 4 tk só
  • 300 gr sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 300 gr paszternák
  • 3 tk őrőlt piros fűszerpaprika
  • 1 kk köménymag
  • 1 fej karalábé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 0,5 dl étolaj
  • 200 gr burgonya

Elkészítés:

A sertéscombot megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
A sárgarépát, paszternákot, zellergumót, fokhagymát megpuculjuk.
A karalábét, burgonyát szintén tisztítjuk, kockázzuk.
A vöröshagymát hámozás után apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon lassú tűzön megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, míg ki nem fehéredik.
Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, borsot.
Felöntjük minimum 1 liter vízzel.
Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, vele együtt csaknem puhára főzzük a húst.
Mikor már majdnem kész, a leveshez adjuk a karalábét, a sárga- és fehérrépát, valamint a zellerzöldet, gumót és kb.10 percig főzzük.
Végezetül beletesszük a felkockázott burgonyát is, és további 10 perc alatt készre főzzük.