Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Roston kacsamell párolt lila káposztával
húsimádóknak , kedvencünk , szárnyas

Roston kacsamell párolt lila káposztával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
353 kcal 21 g 28 g 20 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 tk só
  • 1 kg lila káposzta
  • 1 kk köménymag
  • 2 darab kacsamell
  • 2 tk fehér bors
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 ek eritrit
  • 2 ek ecet
  • 1 darab alma

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk.
Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a káposztát, valamint a köménymagot.
Lefedve addig pároljuk a lila káposztát, míg át nem puhult.
Ha elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk az ecetet, és a cikkekre darabolt almát. 
Sózzuk 2 teáskanálnyi sóval, valamint egy teáskanálnyi borsot is adunk hozzá. 
Párolás végén édesítjük az édesítőszerrel.
A kacsamell bőrét megtisztítjuk a tollaktól, beírdaljuk.
Besózzuk kb. kettő teáskanálnyi sóval, majd minden oldalát felforrósított serpenyőben néhány perc alatt átpirítjuk.
Egy hőálló tálba téve sütőbe helyezzük, egy teáskanál fehérborssal megszórjuk és alufóliával letakarva 160 fokon kb.12-15 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve tálalás előtt néhány percig még lefedve pihentetjük, hogy a rostjai összehúzódjanak, és ne legyen száraz.