Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tökmagos sárgarépa-paszternák krémleves
krémleves , répás , vitamin

Tökmagos sárgarépa-paszternák krémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
214 kcal 12 g 4 g 24 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kk só
  • 300 gr sárgarépa
  • 200 gr paszternák
  • 1 kk köménymag
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A paszternákot és a sárgarépát megpucoljuk, karikázzuk.
A hagymakockákat megpirítjuk egy evőkanál olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
Hozzátesszük a felkarikázott sárgarépát, valamint a paszternákot, néhány percig együtt pirítjuk.
Ízesítjük a köménnyel, sóval, borssal.
Amikor már barnul a répa, felöntjük kb. fél liter vízzel.
Ha a répa és a paszternák már teljesen megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. 
Egy felforrósított serpenyőben többször átforgatva megpirítjuk a tökmagot, majd a levest a tökmaggal megszórva tálaljuk.