Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Lazacos rizottó
krémes , lazac , olaszos

Lazacos rizottó Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
470 kcal 16 g 15 g 70 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek mascarpone light
  • 150 gr füstölt lazac
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 darab citrom
  • 300 gr basmati rizs

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a rizst és keverés mellett addig pároljuk, amíg a rizs kissé áttetszővé válik.
Felöntjük a rizst négy deciliter vízzel, amíg a folyadékot fel nem veszi.
A maradék 1 l vizet kis adagokban adjuk hozzá, egészen addig főzzük, míg a rizottó el nem éri a kívánt állagot.
Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett belekanalazzuk a krémsajtot, majd a felkockázott lazacot.
Tálaláskor kevés citromlevet adunk hozzá.