Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fekete babos avokádó saláta
fitt , húsmentes , saláta

Fekete babos avokádó saláta Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
284 kcal 12 g 8 g 38 g
5 / 18 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 csipet só
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 Fej jégsaláta
  • 240 gr fekete bab
  • 1 csipet fehér bors
  • 500 gr édesburgonya
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

A fekete bab konzervet kinyitjuk, levét leöntjük.
Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, a magját kiemeljük, és vékonyra szeleteljük.
A lilahagymát apró darabkákra vágjuk, a salátát kisebb darabokra tépkedjük.
Az édesburgonyákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon a burgonyakockákat kb. 10 perc alatt megpirítjuk.
Akkor jó, ha a közepük megpuhult, és kívülről kaptak némi színt.
Egy nagyobb tálba halmozzuk a saláta leveleket, a fekete babot, a hagymát, az édesburgonyát, valamint az avokádó szeleteket.
Kissé sózzuk, borsozzuk, majd az olívaolajjal, valamint a balzsamecettel nyakon öntve tálaljuk.