Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Töltött káposzta újragondolva
házias , káposztás , klasszikus

Töltött káposzta újragondolva Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 90 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
233 kcal 6 g 24 g 19 g
4 / 24 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek só
  • 1000 gr savanyú káposzta
  • 1000 gr pulykahús
  • 2 tk őrölt piros fűszerpaprika
  • 150 gr füstölt kolbász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fehér bors
  • 1 bögre bulgur

Elkészítés:

A káposztafejet leveleire szedjük, folyó víz alatt átöblítjük, hogy ne legyen túlzottan savanyú.
A vastagabb ereket levágjuk a levelekről, majd a káposztát félretesszük.
A fokhagyma gerezdeket fokhagyma nyomón átnyomjuk, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
Az egy bögre bulgurt 2 evőkanál olajon átforgatjuk, megpirítjuk, felöntjük kettő bögre forró vízzel, és lefedve addig főzzük, míg beszívja az egész víz mennyiséget.
Elkészítjük a tölteléket: a darált húst összevegyítjük a bulgurral, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és kettő teáskanál pirospaprikával.
Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd beletekerjük a levelekbe, úgy, hogy a két végénél visszanyomkodjuk a káposztát, nehogy kifolyjon a töltelék.
A fazék alját kibéleljük a maradék káposztalevelek felével, illetve az apró káposztával, erre rétegezzük a tekercseket, a tetejét betakarjuk a kolbász darabkákkal, és ismét káposztalevél következik.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje teljesen a töltött káposztákat, és bő másfél órán keresztül készre főzzük.