Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fahéjas, tejszínes szilvaleves
gyümölcsös , kedvencünk , téli

Fahéjas, tejszínes szilvaleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
125 kcal 6 g 3 g 33 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 500 gr szilva
  • 6 darab szegfűbors
  • 1 csipet só
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 4 ek eritrit

Elkészítés:

A szilvákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és kimagvaljuk. 
Hat deciliter vízben feltesszük főni, ízesítjük egy csipet sóval, a szegfűborssal, valamint az édesítőszerrel.
Forrás után hagyjuk még főni kb. öt percig, közben a tejszínt elkeverjük a fahéjjal, a citromhéjjal, és hozzáadjuk a leveshez.
Újból felforraljuk, majd még melegen tálaljuk.