Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Csirkés tortillatekercs tzatziki mártással
csirkés , közepesen nehéz , vendégváró

Csirkés tortillatekercs tzatziki mártással Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 90 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
281 kcal 12 g 20 g 19 g
5 / 6 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 4 darab paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek langyos víz
  • 1 darab kígyóuborka
  • 100 gr jégsaláta
  • 0,5 csomag gyros fűszerkeverék
  • 100 gr fetasajt
  • 200 gr csirkemell

Elkészítés:

A megtisztított, csíkokra vágott csirkemellet bepácoljuk egy kevés olívaolajjal elkevert gyros fűszerkeverékkel és lefedve kb. egy órára hűtőbe tesszük.
A pácolási idő letelte után egy felhevített serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húsdarabokat.
Kiszedjük a serpenyőből és melegen tartjuk.
Elkészítjük a tortillát: a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a maradék olívaolajat.
Langyos víz hozzáadásával lágy tésztává gyúrjuk és meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük.
Pihentetés után négy egyforma gombócot formálunk a tésztából, majd lisztezett deszkán vékony lepénnyé nyújtjuk.
Vastag aljú serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül addig sütjük a lapokat, míg a tészta felhólyagosodik.
Megfordítva a tortillák másik oldalát is megpirítjuk.
Az elkészült tortilla lapokat megtöltjük a hússal, a sajttal és a zöldségekkel.
Tzatziki öntettel megöntözzük, tölcsérszerűen feltekerjük és melegen tálaljuk.