Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Márton napi libacomb
húsimádóknak , Márton napi , ropogós

Márton napi libacomb Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 150 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
529 kcal 19 g 61 g 29 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 tk só
  • 4 ág rozmaring
  • 1 darab narancs
  • 4 db libacomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 csipet fehér bors

Elkészítés:

A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd bőrös oldalukat mélyen beírdaljuk, hogy a zsír ki tudjon sülni belőlük.
Sóval, fehérborssal bedörzsöljük mindkét oldalukat.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.
A vöröshagymát nagyobb szeletekre vágjuk és egy nagy tepsibe szórjuk a fokhagyma gerezdekkel együtt.
A libacombokat bőrös felükkel fölfelé a hagymaágyra helyezzük.
A combok mellé kb. 2 dl vizet is öntünk, lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben két órán keresztül pároljuk.
Közben a narancsot megtisztítjuk, és héjastól karikákra vágjuk, félretesszük.
Hústűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e a hús, ha omlós, levesszük a fóliát, és mellétéve a narancs szeleteket, valamint a rozmaring ágakat további 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.