Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Csirkehúsleves gazdagon
leves , őszi , vacsorára

Csirkehúsleves gazdagon Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
103 kcal 1 g 11 g 15 g
5 / 15 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 szál zellerszár
  • 3 kk só
  • 100 gr sárgarépa
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 100 gr paszternák
  • 1 fej karalábé
  • 2 csipet fehér bors
  • 1 darab csirkemell
  • 3 darab csiperke gomba
  • 100 gr brokkoli

Elkészítés:

A csirkemelleket leöblítjük, bőrüket lehúzzuk, nagyobb kockákra daraboljuk, fazékba tesszük.
Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd élénk tűzön felforraljuk.
Míg forr az alaplevünk, megtisztítjuk a zöldségeket.
 A sárgarépát, a szárzellerrel és a paszternákkal, valamint a póréhagymával együtt felkarikázzuk.
A karalábét és a gombát apró kockákra aprítjuk.
Ha felforrt a levesünk, a tetejéről szitakanállal leszedjük a habot, kissé megsózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, valamint a rózsáira szedett brokkolit, és ismét felforraljuk. 
Félig lefedve, mérsékelt tűzön, az egészet puhára főzzük (45-50 perc).
Ha elkészült, óvatosan, hogy a hús össze ne törjön, mélyebb tálba szedjük, és forrón kínáljuk.